انعکاس مشکلات و توانمندی های روستا در روزنامه خراسان

باکمال- ایجاد اشتغال از طریق بنگاه های کوچک اقتصادی زودبازده در روستای خانیک شهرستان فردوس با توجه به از بین رفتن درختان گردو و بادام و کاهش درآمد اهالی، ضروری است.
رئیس شورای اسلامی روستای خانیک گفت: نام قبلی این روستا خانیک شاه بوده که با آب و هوایی مطلوب در مناطق کوهپایه بخش مرکزی شهرستان فردوس واقع شده است.
ابراهیم حقیقی شغل اصلی اهالی روستا را کشاورزی و دام داری عنوان کرد و افزود: در سال های اخیر بر اثر خشکسالی، دبی آب قنات های شش گانه روستا به شدت افت کرده و کشاورزی و دام داری از رونق افتاده است.
وی اضافه کرد: هر چند مردم روستا این مشاغل را هنوز رها نکرده و هم چنان به کار و تلاش ادامه می دهند اما واقعیت این است که آنان از حداقل درآمد هم برخوردار نیستند، جوانان روستا هم اشتغال به کارهای کشاورزی و دام داری با درآمد بسیار کم را نمی پسندند بنابراین مهاجرت را بر ماندن ترجیح می دهند.
وی از کمک مسئولان در خصوص آسفالت مسیر 2 کیلومتری ابتدای جاده تا روستا، مرمت قنات اصلی و قنات بکری علیا و اجرای 500 متر کانال انتقال آب تقدیر کرد.
وی خاطر نشان کرد: جابه جایی اهالی از روستای قدیم با بافتی فرسوده به شهرک مشکلاتی را برای اهالی به وجود آورده است به طوری که این مهاجرت، اهالی روستای خانیک را از داشتن مسجد، حسینیه و خانه بهداشت محروم کرده و مردم مراسم مذهبی و عبادی خود را در دبستان روستا برگزار می کنند.وی افزود: چند پروژه نیمه تمام در روستا وجود دارد که با وجود مشارکت فعال مردم در اجرای این طرح ها هم چنان نیمه تمام مانده است.مجتمع فرهنگی پیامبر اعظم (ص) شامل مسجد، حسینیه، خانه عالم، کتابخانه، پایگاه بسیج، امام زاده سلطان کریم شاه و استادیوم ورزشی و جایگاه توزیع نفت از آن جمله است.
وی آسفالت و جدول کشی معابر، برقراری پوشش مناسب تلفن همراه، تامین روشنایی بارگاه امام زاده سلطان کریم شاه و تاسیس خانه بهداشت در شهرک را از جمله نیازهای اهالی خانیک برشمرد.
وی ادامه داد: آن چه که بیش از همه اهالی و به خصوص افراد مسن را رنج می دهد طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع است و روستاییان با دفترچه بیمه نمی توانند از خدمات مراکز درمانی آزادانه استفاده کنند.
وی بر ضرورت احداث یک مجتمع دام داری در کنار شهرک جدید تاکید کرد و گفت: برای رونق بخشیدن به کشاورزی باید ضمن ترویج و اجرای شیوه های نوین آبیاری در روستا قنات های شش گانه هم بازسازی و مرمت شود.
وی بر توجه به قابلیت های گردشگری روستا از سوی مسئولان امر تاکید کرد و افزود: روستای خانیک با توجه به قرار گرفتن در حاشیه جاده ترانزیتی و برخورداری از هوایی پاک و مطبوع و فضایی سبز در تابستان تفرج گاهی مناسب برای مسافران و زائران امام رضا (ع) که از استان های جنوبی عازم مشهد و استان های شمالی می شوند خواهد بود و این موضوع توجه متولیان میراث فرهنگی، صنایع صنعتی و گردشگری استان و شهرستان را می طلبد.
- ۸۷/۱۱/۰۹